Ingrediënten 8 personen
-
Voor de afwerking
• 750 gr Morango®aardbeien
• 200 ml room
• 250 gr witte chocolade
• een paar el bloemsuiker
-
Voor de chocoladebiscuit
• 80 gr bloem
• 25 gr cacaopoeder
• 10 gr maïzena
• 3 eieren
• 4 eidooiers
• 20 gr boter (gesmolten)
• 120 gr suiker
-
Voor de mascarponemousse
• 2 eidooiers
• 45 gr water
• 85 gr suiker
• 1 vanillestok
• 150 gr mascarpone
• 5 gr gelatineblaadjes
• 4 cl Amaretto
• 135 gr room
Bereidingswijze
-
Voor de biscuit:
- Meng bloem, cacaopoeder en maïzena.
- Zeef op een stukje bakpapier.
- Doe de dooiers met de eieren in een kom. Hou het eiwit bij.
- Smelt de boter. Hou 20g bij.
- Klop de eieren en dooiers met de suiker tot een schuimige massa. Het is klaar, wanneer je de suikerkorreltjes niet meer voelt.
- Meng de droge ingrediënten onder het eierschuim.
- Voeg de boter toe.
- Vet een taartring op bakpapier op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 160°C.
- Stort het beslag uit in de ring. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot de cake gaar is. Prik hiervoor met een satéstokje in de taart. Kleeft er niets meer aan, dan is het klaar.
-
Voor de mousse:
- Smelt de suiker en water tot suikersiroop.
- Klop de dooiers op. Voeg al kloppend de hete suikersiroop toe, tot je een schuimige massa krijgt (pate à bombe).
- Week de gelatine in koud water. Smelt ze au bain-marie. Spatel onder het eidooierschuim.
- Meng de mascarpone met het merg van de vanillestok. Spatel het schuimige eiermengsel onder de mascarpone tot een homogeen mengsel zonder klonters.
- Klop de room half op en voeg ook deze toe. Breng extra op smaak met een scheutje Amaretto.
-
Opbouw van de taart:
- Haal de biscuit uit de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
- Neem een nieuwe bakplaat met bakpapier. Plaats er de taartring op. Duw de biscuit in de ring.
- Snij de kroontjes van de kleinste Morango® aardbeien, snij ze in twee en leg die rondom tegen de rand. Vul op met de mousse. Tik een aantal keer met de bakplaat, zodat de luchtbelletjes weg zijn.
- Plaats in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven tot het opgesteven is.
-
Voor de afwerking:
- Klop ondertussen de room met suiker en vanillemerg op en doe in een spuitzak.
- Smelt de chocolade en dip de Morango® aardbeien in de chocolade. Laat deze opstijven in de koelkast.
- Warm de rand van de taartring op met een bunsenbrander, een haardroger of een handdoek nat gemaakt met warm water. Haal uit de ring. Versier met dotjes slagroom en aardbeitjes. Werk af met bloemsuiker en de chocolade Morango®aardbeien.
-
Tip:
-
Snij de taart met warm mes. Dompel hiervoor het mes vijf minuten in een maatbeker met heet water en wrijf het droog met een handdoek.
-
Smakelijk, en post uw creactie op facebook #morangofruits.